Awas Perempuan. Jangan tangkap gambar side.

Amaran bertulis untuk manusia yang bernama perempuan.

Janganlah korang tangkap gambar tu dari sebelah tepi, sebab banyak mata lelaki akan memandang. Yang hakikatnya walaupun kecil akan kelihatan besar.

Ramai dari kaum-kaum korang yang suka sangat tangkap gambar side, sampaikan iman kaum-kaum lelaki ni goyah, silap-silap tok imam pun demam. Kenapa perlu ditonjolkan benda yang patut disorok, sedangkan itu adalah harta korang.

Dari mata turun ke hati, silap-silap akan turun ke tangan, maka terjadilah perkahwinan dengan tangan. Walaupun benda tu amatlah syok untuk dilihat oleh kaum lelaki, tapi takkan korang nak lelaki tengok harta korang. Mahal tu.

Jadi, tolonglah tutup dengan kain yang tebal seadanya. Jangan dedahkan bonjolan yang menaikkan nafsu lelaki. Kalau korang tutup elok-elok , takdenya kaum-kaum lelaki ni nak pegang, angkat dan tengok.

Sebaiknya, tutuplah ia sampai ke paras pinggang .


Encik Ji : banyak sangat tengok gambar macamtu, otak dah rosak
25 Komen untuk "Awas Perempuan. Jangan tangkap gambar side."

kalo tgkap gmbar dri atas lak cmnerk ? =='

Klau pakai ketat mana2 arah pun sama jer..klau nak tahu click link ni saya tunjukkan

http://ks-colorlife.blogspot.com/2011/06/atas-depan-sisi.html

lol

mispurple: kalo dr atas , ni silap2 skit jntung tok imam nengok. haha

Carl : yang tu xleh wtpela, pkai ketat2 . sdap mata mmndag:D

hahaha..2 la..so x kira la kan dri side mn pon ? kalo pkai ketat mmg x dpat nak cover2 da..free je =='

haha. yg tu xdpt diselamatknla.trok2 ..

hehe ybe sonok kot posing cmtuh =='

lelaki, biasa laa~ dah tu nafsu diorang. kita orang perempuan ni kalau tak nak dapat dosa kering, jangan la tergedik-gedik nak tunjuk. betul tak? :)

lelaki ada satu je nafsu, perempuan ada sembilan nafsu kecik..yang mana amek gambar cute2,pakai ikut fesyan, semua tu termasuk dalam nafsu perempuan..takkan semuanya tanggungjawab perempuan dalam menyekat nafsu sendiri dan juga lelaki? lelaki haruslah pandai jaga mata, jgn asyik salahkan perempuan je..kalau dah lelaki tak pandai kawal nafsu sendiri, perempuan pakai macam mana pun, amek gambar side mana pun, lelaki tetap imagine terover2 sampai tak hengat jugak! peringatan buat semua!

knape cik kak anon? terasa ke? tu la, jgn tgkp gmbr side, pastu upload fb, simpn tuk suami xpela.

betul2..yg pnting sama2 jaga la..baru la adil dan saksama.Aman dunia.. :)

err, baru terpikir. huhuhu.

hello kak anon stupidest.. yes! lelaki mmg satu nafsu, dan nafsu yg satu tu mmg nafsu ke arah perempuan.. nafsu yg satu ni anugerah tuhan kepada lelaki, ni sume semulajadi, kalau lelaki xde nafsu pd prempuan, dunia x smpurna, hubungan keluarga x bhgia, yes, mmg lelaki kne jage nafsu, tp prmpuan kne ade tggugjwb utk tdk menaikkan nafsu lelaki, sbb tu islam wajibkn prmpuan ttup aurat. kak anon jgnla jdikan nafsu pmpuan yg bnyk sbgai alasan utk menolak laksanakan kewajipan islam. nabi muhammad pnh brsabda, "bginda x takut jln dblkg harimau brbnding brjalan dblkg prmpuan". nabi seorg lelaki, so fhmkn mksud tu, permpuan main peranan penting dlm mnjaga nafsu lelaki. sgt kesian tgk lelaki yg sering disalahkan bile pndang prmpuan yg mndedah diri sana sini. sdgkn diri sndri yg murah saje bg tontonan umum, saje nk tarik prhatian. yes, salah satu nafsu prmpuan yg x dpt dibndung skrg ialah, prmpuan berasa seronok apabila dirinya jadi prhatian, krn dia akn rase diri die laku di mata lelaki.. mgkn sbb ni la punca bilangn pmpuan trlalu rmai dlm neraka. dgr tu kak anon.. trima kasih..

woh. hot hot. baru terperasan entry ni. huhu. tak pernah pulak terpikir nak tangkap dari tepi. pelik jeh.huk3.

apa yang penting, masing-masing jaga diri masing-masing. kesedaran kena ada. saling tegur menegur pun perlu kerana manusia mudah lupa. tapi yang ditegur tu janganlah melenting pulak. sama-sama control. peace :D

wahai perempuan, sila berwaspada. sembunyi di balik rak buku andai nak tangkap gambar side tepi.


mungkin utk keselamatan sejagat,


pasni harus tangkap gambar dari arah tapak kasut.

kalu dah namanya lelaki..tok imam pun blh tergugat

so, kaum hawa..berhati2 (peringatan utk diri sndiri jugak =p)

amik gambar dari atas nampak lurah. amik gambar dari side nampak bentuk tetek, amik gambar dari belakang nampak punggong, yang paling penting amik gambar penuh dan jauh-jauh, upload kat fesbuk maka terhindarlah dari segala cacat cela kamu. ecewahhhh ayat ustazah gitu haha


‘Royal King’ – Sedap Dapat, Duit Dapat , Kereta Pun dapat !!
KLIK HERE !!

 
Copyright © 2014 JanganIgnore - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info
X