Makwe sengkek, Pakwe Anak Tan Sri.

Atas dasar menyedarkan kaum-kaum cikaro di muka bumi yang tak mengenal erti sedar diri, pada hari ini, bukakan mata korang tentang realiti sebenar hidup.

Aku rasa, hampir semua cikaro-cikaro yang ada pakwe pakai kete mahal pasti akan berlagak sombong bodoh. Cubalah bertapak pada dunia yang nyata, korang tu menumpang hidup je, kalau korang tak pakai seksi, busuk, takdenya anak-anak tan sri yang buta ini boleh terpandang mahupun tersepak korang di mana-mana mall.

Mungkin pada pandangan si betina lupa usul ini, ada pakwe yang kaya ini boleh menjamin kebahagiaan hidup pada masa depan. Sekarang bolehlah nak suap kenyang-kenyang, korang nak apa si kaya ni boleh bagi, tetapi konfirm ke benda ni berpanjangan sampai korang mati?

Tak perlulah nak pandang rendah lelaki yang hanya naik kapcai buruk, bawak tong getah, kerana mungkin satu hari nanti, korang melutut, merayu, menagih cinta dari dorang semua ni. Mungkin hari ni korang boleh angkat hidung tinggi-tinggi, angkat kaki dengan bangganya masuk dalam RX8, tetapi tak mustahil satu hari nanti, korang hanya mampu jadikan semua tu kenangan ketika perut masih kempis, takde layer berbanding sekarang yang dah macam haper setelah disuap subway tiap-tiap hari.

Jadi, pesanan kat cikaro-cikaro luar sana, kurangkan berlagak ye. Kulit putih bergetah korang tu mampu tahan untuk 10 tahun mendatang je, pastu dah takde sapa nak pandang. Ingat mak bapak, ingat kembali status korang.
6 Komen untuk "Makwe sengkek, Pakwe Anak Tan Sri."

hai JI, lama tak datang. busy :P

haha, diorang ni materialistik jek lebih.

entri ini patut ditujukan kat cikaro tak sedar diri yg tgh mengurat adik lelaki aku tu... owh, aku pula ialah kakak kpd lelaki anak tan sri itu.

garangnye encik JI. takot baca entry ni. err.

 
Copyright © 2014 JanganIgnore - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info
X