Apa yang hebatnya blogger otai?

Blogger otai itu hebat.

Bagi aku yang baru mula nak berblog ini, aku tak tahu pulak ada istilah blog otai, blog separa otai, blog pro, kiranya blog aku ni blog no0b la kan.

Bila orang dah kata, blog ini blog otai, aku cubalah tengok apa yang otainya, blogger separuh umur ke?Yela, aku kan blogger baru. Kenalah jenguk orang lama.

Cari punya cari, jumpalah 2 3 orang blogger otai yang member-member bagitahu. Memang ternyata otai bila ditengok blog-blog deme ni. Dah boleh dikatakan selebriti dalam dunia blog ni. Yela, update pasal ... pun dah beriban-riban komen, mana nak jumpa wei?

Ada yang kata blog otai ni hebat, aku pun cuba mencari apa yang hebatnya. Jenguk2 entry demi entry, sama je dengan blog-blog lain, jadi mana yang hebatnya? Aku kena tipu ke?

Pastu , bila dah tak berjaya mencari hebatnya blog otai ni, aku pun balik ke blog no0b ni, dan barulah aku tahu apa yang hebatnya blog otai ni.

Jika nak dibandingkan dengan blog ni, memang tak terbandinglah :

1) followers
- follower berapa kerat je, nak bandingkan dengan blog otai, memang tak terbandinglah

2) komen
- follower dah cecah 500+, komen ada satu dua je, nak bandingkan dengan blog otai, zzz

3) trafik
- nak dapat 10 orang sehari pun susah, nak bandingkan dengan blog otai, boolayan

4) ping
- ping sana, ping sini, berpeluh ketiak dok click mouse, nak bandingkan dengan blog otai, ekekek

5) fan
- fanclub? cukup dengan follower jelah dulu, yang ni pun bnyak kosong lagi, nak bandingkan dengan blog otai, nak muntah jap

Jadi, sekarang, barulah aku tahu apa yang hebatnya kuasa seorang blogger otai ni. Semua orang respek, semua orang kenal, agak-agak bila aku nak jadi blogger otai? Kah kah kah, blog tak sampai 2 bulan nak dapat title otai.

Ni blogger otai Malaysia, sape plak blogger otai negara lain?



23 Komen untuk "Apa yang hebatnya blogger otai?"

haha.. dorg org lama kot.. dorg pun xckp dorg otai.. slalunya org lain la ckp kan..

takpa,


kau tengok blogger zackzuhairi tu, berapa bulan je. Meltopsss !!



AHAHAHHAHAH

biasanya mereka2 yg hebat ini dah stabil dlm dunia blog dan jenama blog mereka sudah dikenali oleh blogger2 lain...

selain itu rasanya mereka mempunyai gaya penulisan yang menarik dan terada dekat dgn pembacanya...

apa2 pun kitaran perjalanan dia tetap sama, semua org bermula dari bawah. merangkak la dulu pelan2.sok kaki tu dah kuat baru berjalan dan berlari :)

sorry to say .kadang-2 blogger 'otai' yg mcm abg mention kat atas tuh ,post die takde isi sgt pon -.-''

aku setuju ngan aien..entry samtaim hampeh..wakaka..aku jaat mulut..:P

btw,en JI..u jangan risau laa..I ni da dua taun blogging,otai tuu..wahaha..tapi sebab x tegar sangat,down semula:(
tgh cuti sem ni barula nak jadi blogger tegar..nah,addicted sampai 27 hours depan lappy..so,chill kay?

kira cukup riban follower,otaila tu...gudlak!:)

hee..nnti akn jd la tu..tnggu masa ja..aku ni dh stahun, tak jd lg otai2..haha

setuju dengan Aien jugak. dah otai kan. cerita apa pun org baca jugak. comment jugak. nasib baik sikit, si otai dtg jengah blog yg comment. tu kelebihannya. adalah bangga dan semangat sikit bila si otai menyinggah.

apapun, memang kena usaha sikit la. entry power lagi best. mcm2 care mereka-mereka ni naik. sy je yg xjmpe care cmne. update pun tak tentu. huhu. kena ada kesungguhan. untung2 blogger otai promote. famous sikit.

Otai2 bloggers semua dah lame berblog, semua org kenal & respect..kite ni bru lagi...bile la nk jd mcm die org ye..hehe..owh, Encik JI pn bru lagi..tp ok lah tu dalam 2 bulan dah ade 500++ followers..mantap...kotak comments pn penuh je...dah otai la tu Encik JI...hehe.. :D

at least blog kamu baru buat tak sampai 6 bulan dah beratus followers. kite ni, dah wat dari tahun lepas. seratus pun ta lepas lg. kikiki.. ;p

blogger otai ke baru ke semua sama je. cuma pengalaman tu yang buat berbeza.

Encik Ji ni kira otai pe~
tak smpai 2 bulan followers dah 500++..
yg saya ni dah setahun lebih tp 50 pun tak lepas.. haha

otai atau tak tak penting pon.
jnji entry tu menarik dah dpt tarik minat nak baca.
tp biase yg otai ni dah ade pengikut tetap.
biar entry pasai mandi pon dah ramai yg komen.

ala..tak lama lagi malatops la tu cik JI oii..hahaha..asalkan ada pmbaca setia.(ehem2)..hahaha

saya masih jauh untuk digelar sebagai otai.. :)

same je sume..otai ke ape..otai sbb dah lama berblog or femes sbb cantik ensem..heee...

anis pon baru baut entry yg berkaitan..tp pasal follower or reader..:)

http://anismelon.blogspot.com/2011/08/follower-vs-readermana-lagi-penting.html

Ji..!

menatang ping2 tu amende sebenarnye?
tak paham la.

bukan pingpong la kan.

@Aien Najib

hehe. ni bru komen yg iklas. kekekek

@Bella Halida Putri 벨라 하리다 푸테리

ENcik Ji bukn otAi blogger, encik Ji otai main dam aji. nak lawan? ekekke

@cik ungu

nk xplain pn xbape pandai cik ungu. ping tu mcm ping la. ekekke.

try tgk ping.busuk.org

aku slalu ping kt situ.

ekeke

kire da otai laa ko nie... org yang drop comment pon da berpuloh da.. bnyk tuh... huhu~~

 
Copyright © 2014 JanganIgnore - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info
X