Detect gambar palsu di facebook.

Korang mesti ada member2 facebook yang suka sangat guna gambar palsu dijadikan gambar profile.

Yang paling menyampah, kalo diorang mengaku yang tu gambar dia. Bajet korea lah, macam2lah. Walhal , itu adalah gambar model-model korea yang berlambak-lambak. Takkan korang kenal semua model korea kan, lainlah pelakon terkenal, yang tu memang sah-sahlah menipu. Model melayu lagilah korang tak kenal.

Dengan menggunakan google image, kita boleh kesan itu gambar palsu atau tidak. Mungkin ketepatannya bukan 100% tetapi peratus untuk mengetahui gambar itu palsu atau tidak memang ada.

Caranya cukup senang.

1) pergi ke google.com

2) pergi ke images

3) di ruangan search tu, akan ada satu icon camera


4) tekan icon tu, dan masukkan url gambar yang ingin korang scan konon-kononnya

5) korang juga boleh upload gambar tu dari folder komputer korang

6) Bila dah siap search, akan keluarlah gambar yang berkemungkinan sama dengan gambar yang korang upload tadi

7) Kemungkinan untuk menjumpai gambar yang sama adalah tinggi jika gambar yang palsu itu dicuri dari mana-mana website

Encik Ji : kesian kat adik-adik yang kena tipu dek mamat facebook

25 Komen untuk "Detect gambar palsu di facebook."

hahha mmg bajet cmtuh,konon2 muka bajet hott..atoii !! mcam ad sekor mmt nih,pakai muka korean,tpi bukan nsa yg tekena oke ? mmbe nsa 2 dah siap maen2 cintan lagi 2 ngan mmt 2 -.-'

info yg bgus...boleh la kntoikn sesiapa yg prsn bajet hot 2 :P

Hehehe... gelihati bila aku letak URL neh...

http://1.bp.blogspot.com/-5xU2-4W6ya0/TZYbfr9h34I/AAAAAAAAC2g/0wTZQkIJ1Kk/s200/cutesary.jpg

ntah apa2 image aku dpt pastu...

nisa :- nsihatla kwn hg tu. haha. kesian

oit jo. gmbr sape tu?? hahaha.

wow,good info! thank awk :)

Nice info nieh,,..
makasi sob,.

tapi kalo gambar tu upload kat fb je(die curi gambar orang wat jadi DP or Profile Pic),google xdpt detect gak..

kn da ckp, kalo die cilok gmbr yg popular je. yg dpt high search kt internet. kalo amek gmbr kt profile fb org lain, kna cr alternatif lain la.:)

xkan ignore punyer entry ni..aha
intersting info..
pas ni xde la bdk2 fb yg nk eksyen ngan gamba bjet comey yg sememgnyer bkn gamba doirang..hoho

my is true k..muka melayu.. =D ...xfhm la manusia watpe nk menyamar?james bond ke?

orang macam tuh macam low self esteem je, kesiaaan

entah pape,taknak buh muka sendiri,buh je la muka katun. takpayah la nak menyamar bagai

pergh! google dah maju! hahah

waaa..boleh eh? jakun jap. nak test nak test. huhu.

Discover blogs, pics and videos you otherwise wouldn't have at http://kendrabing.com. Or submit your blog postings to be part of the big collection.

oh...ade gak ek yg mengaku gambo dia walaupun gambo tu cilok...gini punya orang pun ada...haha...

haha, mcm best jer nie.. nak try gak nie... hehe..

encik ji macam mana pulak nak detect gambar yang di-photoshop kan... hahaha

@blurrghh

nk check gmbr photoshop kna bkak pintu hatila . haha

 
Copyright © 2014 JanganIgnore - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info
X